Můj boj - týden 4 a 5

pondělí, února 17, 2014

Rozhodla jsem se spojit tyto dva týdny do jednoho článku, protože mi mojí snahu ve čtvrtém týdnu trochu přerušilo učení do školy a v pátém týdnu se zase trochu rozjíždím.


Týden 4:

Pondělí - Dnes byl první den s Levelem 2 ze 30 Day Shred a musím říct, že mám dost. :-) Na moje slaboučký ručičky a ochablý břišní svaly tam prostě bylo moc planěk. A to jsem cvičila ty nejjednodušší verze cviků, a protože jsem se s těmi novými teprve sžívala, tak jsem mezi nimi měla vždy pár sekund pauzu. A stejně mi to dalo pořádně do těla. Jsem zvědavá jestli po těch deseti dnech se mi bude druhý Level taky zdát už v pohodě :-)

Úterý - Po včerejšku pěkně cítím ruce a okolí ramen. Uvidíme jak to dneska půjde. Jinak na idnes jsem si přečetla celkem dobrý článek o vláknině, kde radí v rámci projektu 'Vím, co jím' výživoví specialisté Petr Havlíček a Karolína Hlavatá. Víte, že denně bychom měli přijmout asi 30 g vlákniny a z toho 10 g té nerozpustné? Doporučuji kouknout i na video případně omrknout stránky vimcojim.cz.

Pátek - k svátku jsem si koupila novou knihu od Jillian, která u nás nedávno vyšla - Slim for Life, neboli Vyhrajte boj o štíhlé tělo. Je to vlastně takový soubor tipů a triků, jak být fit a štíhlý. Až jí celou přečtu, tak o ní určitě napíšu víc :-)



Víc jsem toho tento týden nedělala, navíc v pátek jsme byli s přítelem na "svátečním" running sushi, kde jsem se strašně přejedla :-) Ale i tak jsem spokojená, protože s mojí váhou to naštěstí nic špatnýho neudělalo. Všechno zůstalo stejné, jako při minulém vážení (trochu mě to překvapilo, přiznávám).

Týden 5: Tenhle týden jsem byla hlavně aktivní v koukání na olympiádu v Soči :-)

Pondělí - Pondělí bylo dnem velkého fitness nákupu, protože v Lidlu zrovna měli fitness vybavení. Sledovat co mají v Lidlu se občas vyplatí, protože už jsem si tam koupila spoustu věcí, co jsem potřebovala (nejen na cvičení), navíc kvalita za tu cenu je fakt dobrá. Teď jsem si tam ulovila tyto 4 kousky:


Růžový top stál 149,- a po dlouhém rozmýšlení jsem si vzala velikost S a dobře jsem udělala. Měla jsem strach, aby mi nebyl malý, protože normálně mívám M, ale v Lidlu mám nějakým zázrakem S a ještě se mi zdá volnější. :-) Na rozdíl od tílka jsem si vzala capri legíny Mka a jsou akorát. Ty stály 179,-. Pod koleny mají větrání.

No a dál jsem si koupila pětikilový kettlebell za 222,-. Tím si mohu odškrtnout jeden ze svých fitness cílů pro tento rok - ten nejsnazší. No a zbývají dva bloky na jógu za 149,-.




Ještě se mi líbila fitness podložka - mám tu samou v šedé už z dřívějška a je super, ale růžová s květinovým vzorem? No, musela jsem zatnout zuby a odolat. :-) Taky mne zaujaly úchopy na kliky - ale zatím nejsem na takové úrovni, abych si je kupovala.



Taky jsem si zase zacvičila s Jill a zaskákala přes švihadlo. Fakt hodně mě bolí ruce a taky záda.

Kromě toho jsem taky zaregistrovala naši rodinu do soutěže Kroky ke zdraví, kterou pořádá Globus. Jde o to vytvořit 5členný tým (u nás já, přítel, mamka, taťka a babi), chodit a měřit si počet kroků na krokoměru (vlastním nebo z Globusu) a ujít do 18. března aspoň 400000 kroků dlouhou virtuální trasu, abychom se zařadili do slosování. Více info na krokykezdravi.cz. My už jsme za týden víc než za půlkou trasy, a to ani nedosahujeme doporučených 10000 kroků denně (doporučený počet kroků, abyste byli fit - na netu se o tom dá najít dost věcí).

Trochu se mi zdá, že se Globus inspiroval u Global Corporate Challenge, které jsem se minulý rok přes léto účastnila (a nakoupila jsem celé rodině krokoměry :-) ). Ale rozhodně to není tak "vymakané", navíc z toho vlastně profituje Globus a není to charita jako u GCC. Každopádně i tak si cením snahy přimět lidi, aby se více hýbali. I já, když teď soutěžím se spíš přiměju chodit po schodech, než použít výtah atd., abych měla více kroků :-) Více o GCC na stránkách www.gettheworldmoving.com


Úterý - Musela jsem si dát po pondělní Jill oddech.

Středa - Opět Level 2 s Jill a skákání přes švihadlo.

Čtvrtek - Jsem zničená, bolí mě ruce a záda, dala jsem si místo Jill sestavu Zkracovačky z knihy 15 minut pro pás boky a břicho.

Pátek - Stále ruce a záda hodně bolí, dávám si pauzu. Aspoň jsem si udělala zdravou snídani - pohanková kaše s jahodami.


Sobota - Tak dnešní den byl tak trochu zabiják mých snah - v Čestru totiž měli zabíjačku a jelikož nám loni moc chutnalo, tak jsme vyrazili i letos :-)

4. týden
3.2.2014Jillian Michaels - 30 days shred - Level 2, 70 jako přeskoků
4.2.2014Jillian Michaels - 30 days shred - Level 2, 110 jako přeskoků
8.2.201420 jako přeskoků
5. týden
10.2.2014Jillian Michaels - 30 days shred - Level 2, 100 jako přeskoků, 200 přeskoků přes švihadlo
12.2.2014Jillian Michaels - 30 days shred - Level 2, 310 jako přeskoků
13.2.201415 min cvičení pro pás, boky a břicho - Zkracovačky

Výsledky za tento týden bohužel odpovídají menší aktivitě a určitě se na tom podepsala i návštěva zabijačky. Nijak mě to ale nemrzí :-) Pro jistotu jsem se ale nezměřila...

datum7.1.26.1.3.2.17.2.
váha kg70,169,669,569,7
% tuku26,225,825,725,9
% svalů36,136,336,336,2

Taky se může líbit

0 komentářů