Brownie podle Jillian Michaels

neděle, května 04, 2014

Tenhle recept nemám odnikud odjinud než z newsletteru od Jillian a na první pohled mě zaujal. Zdravé brownies? To přece musím vyzkoušet :-)



Falešné Brownies podle Jillian

Ingredience:
olivový olej ve spreji
2/3 hrnečku jemného medu, například z květů jetele, nebo pomerančovníku
1/3 hrnečku přírodního nesladkého kakaového prášku
1/2 hrnečku bílé celozrnné mouky
1/4 čajové lžičky kypřícího prášku bez hliníku (aluminum-free)
1/4 čajové lžičky jedlé sody
1/4 čajové lžičky soli
1/2 hrnečku neoslazeného jablečného pyré
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 větší vejce pokojové teploty
3/4 čajové lžičky vanilkového extraktu

Příprava:
Předehřejte troubu na 180 °C. Pekáček o rozměrech cca 20 x 20 cm posprejujte olivovým olejem a dejte stranou.


Med rozehřejte v mikrovlnce, dokud není tekutý a lehce bublající (vroucí), 45 až 60 sekund na vysoký výkon. Přidejte kakao a rozmíchejte vidličkou dokud se dobře nespojí dohromady. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Kakao se rozmíchá s rozehřátým medem

Mezitím nasypte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl do menší mísy a dobře promíchejte.

Mouka (já jsem dala půl hladký a půl celozrnný žitný)
se promíchá s práškem do pečiva, sodou a solí

Ve větší míse smíchejte jablečné pyré, olej, vejce a vanilku a dobře promíchejte. Přidejte medovo-kakaovou směs a rozmíchejte dohladka.

Smícháme tekuté části

Pak přidejte suchou směs do mokré a míchejte do té doby, než nebudou vidět žádné stopy po mouce. Těsto dejte do připraveného pekáčku.

Vmícháme mouku

Pečte dokud povrch okolo okrajů pekáčku nevypadá suchý a na špejli zapíchnuté do středu ještě zůstávájí vlhké drobky, okolo 25 minut. Nepřepečte to. Pekáček s brownies nechte vychladnout a pak nakrájejte na 16 čtverečků. 

Upečeno

Skladujte ve ve vzduchotěsné krabičce v pokojové teplotě až 3 dny.

Počet porcí - 16
Množství na porci:
Kalorie: 86,2 g
Celkové tuky: 2,2 g
Sodík: 63,6 mg
Celkové sacharidy: 16 g
Bílkoviny: 1,3g

A jak to dopadlo? No na toto množství je potřeba opravdu malý pekáček, já jsem měla pouze větší, takže to nakonec byla tenká placka, příště kdyžtak určitě dvojnásobek. A chuť? Celkem ujde, i když co si budeme říkat, brownies to prostě není :-) Spíš mi to připomíná perník, asi kvůli medu, díky němu je i trošku lepkavá.

Originální recept zde

Taky se může líbit

0 komentářů